Maestro Music Contest

Tussen 15 en 21 maart 2021 kun je stemmen op mijn inzending "Spinning Wheel" voor de wedstrijd / contest van het nieuwe muziek label van Warner Music: Maestro Music Zij zoeken neoklassieke talenten, componisten en uitvoerende muzikanten. De YouTube video waarop de duimen omhoog mogen en comments welkom zijn is te vinden via dit filmpje op YouTube:

Wat is neo klassiek? In de MP3 playlist komen de meeste composities overeen met de volgende omschrijving van neoklassiek door het Edison commité.

Neo klassiek is  "Eigentijdse minimalistische muziek, met basiskenmerken van klassieke muziek, die streeft naar verstilling en rust. Veelal gecombineerd met elektronische invloeden, met lengtes van popnummers.”

Piano composities

Studio uitvoeringen van enkele piano composities waarvan de meeste op mijn playlist staan voor op het podium. Enkele op vleugel [BösenDörfer en Yamaha], de meeste op mijn synthesizer / Kurzweil PC3k8. Soms met aanvullingen met electronische instrumenten of een geluidsbewerking om de sfeer te benadrukken. De opnamen zijn demo's en veel composities zijn continu in progress. Definitieve versies verschijnen medio 2021 op Spotify als official releases. Luisteren en downloaden is gratis voor persoonlijk gebruik. Reacties zijn meer dan welkom op

Op het podium speel ik naast mijn eigen repertoire ook piano covers van mijn grote voorbeelden, vaak gearrangeerd naar eigen inzicht.

Neo Klassiek

Neoclassicisme als muziekstroming werd na de 1e WO populair. tot de jaren 50. De laatste jaren is er een toenemende belangstelling voor eenvoudige piano werken vaak met electronische toevoegingen. Ik beschouw veel van mijn composities als piano ambient of rustige relaxte meditatieve muziek. Maar ik pin mij nooit vast op één genre. Maar in een playlist is de afwisseling van ambient piano muziek met boogie woogie of R&R niet erg aantrekkelijk.

De bekendste werken van Erik Satie (Gnossienes, Gymnopédies) zou je ook neo klassiek kunnen noemen, hoewel deze al in 1890 werden geschreven.