Piano composities

Studio uitvoeringen van enkele piano composities waarvan de meeste op mijn playlist staan voor op het podium. Enkele op vleugel [BösenDörfer en Yamaha], de meeste op mijn synthesizer / Kurzweil PC3k8. Soms met aanvullingen met electronische instrumenten of een geluidsbewerking om de sfeer te benadrukken. De opnamen zijn demo's en veel composities zijn continu in progress. Definitieve versies verschijnen eind 2021 op Spotify als official releases. Luisteren en downloaden is gratis voor persoonlijk gebruik. Reacties zijn meer dan welkom op

Op het podium speel ik naast mijn eigen repertoire ook piano covers van mijn grote voorbeelden, vaak gearrangeerd naar eigen inzicht.


Neo Klassiek

Neoclassicisme of neo klassiek als muziekstroming werd na de 1e WO populair tot de jaren 50. De laatste jaren is er een toenemende belangstelling voor eenvoudige piano werken vaak met electronische toevoegingen. De omschrijving van neo-klassiek volgens het Edison commité:

"Eigentijdse minimalistische muziek, met basiskenmerken van klassieke muziek, die streeft naar verstilling en rust. Veelal gecombineerd met elektronische invloeden, met lengtes van popnummers.”

Ik beschouw veel van mijn composities als piano ambient of rustige relaxte meditatieve muziek.Onder welk genre mijn piano werk valt vind ik moeilijk te bepalen. De associatie met bovenstaande omschrijving van neo klassiek is treffend, maar Ik pin mij niet vast aan één bepaald genre.


 

Compositions for piano's prepared by influence of time and weather

In juni 2020 kreeg ik een uitnodiging van PianoFest-NL om deel te nemen aan een masterclass in het muziekgebouw in Amsterdam naar aanleiding van mijn project "Compositions for piano's prepared by influence of time and weather". Een voorbeeld uit dit project:

Maestro Music Contest

Tussen 15 en 21 maart 2021 kon je stemmen op mijn inzending "Spinning Wheel" voor de wedstrijd / contest van het nieuwe muziek label van Warner Music: Maestro Music Zij zoeken neoklassieke talenten, componisten en uitvoerende muzikanten. De YouTube video waarop de duimen omhoog mogen en comments welkom zijn is te vinden via dit filmpje op YouTube: