Songwriter Wim Houtman

Wim Houtman TrackingRoom studio amsterdam

Rond 2016 bezocht ik na lange tijd een jamsessie in De Meern om mee te spelen op piano / synth. Het was op het legendarische muziekpodium de Azotod. In een ver verleden heb ik daar een keer opgetreden met één van mijn vele projecten. Ik kreeg de smaak te pakken. In de loop van de tijd had ik al aardig wat piano composities gemaakt met het idee om deze uit te voeren voor publiek.

In juni 2020 kreeg ik een uitnodiging van PianoFest-NL om deel te nemen aan een masterclass in het muziekgebouw in Amsterdam naar aanleiding van mijn project "Compositions for piano's prepared by influence of time and weather". Ik mocht er drie eigen composities spelen. Beretrots en een bijzondere ervaring rijker.

Ik richt mij op optredens voor een klein publiek, op piano, solo en met andere muzikanten. Mijn repertoire is divers, vaak instrumentaal, soms met zang. Mijn grote voorbeelden David Bowie, David Sylvian, Kate Bush, Tori Amos, Brian Eno en vele andere muzikanten en artiesten.

Op deze site vind je veel demo's uit een ver verleden en het recente heden. Official releases:
Spotify is in voorbereiding

Back On Stage!

2020 10 juli 2020 PianoFest Muziekgebouw aan 't IJ Amsterdam. PianoFest website
2021 donderdag 14 oktober ZIMIHC theater Wittevrouwen, foyer open 20:00 uur.
2021 zondag 17 oktober Uitalage Steenweg 34 aanvang zie Uitalage website
2021 vrijdag 5 november op de vleugel van Dr.Beam 20:20 uur - 20:30 op het Berlijnplein, Leidsche Rijn Utrecht - Ronde van St Maarten zie RAUM

 

Boekingen management & info:
06 38 92 91 09


Demo's vind je op deze site en mijn YouTube playlist:


SoundCloud
Facebook

 


pianist songwriter wim houtman